Història

El Mercat d’Eivissa, és un mercat amb una llarga trajectòria. Des de la seva inauguració, l’any 1978, els comerciants s’han esforçat per oferir productes de qualitat i han apostat per una oferta que deixés satisfets als seus clients, sense deixar de costat el tracte directe i humà al que ens tenen acostumats.

Fa ja prop de 37 anys i El Mercat Nou de Vila segueix la seva marxa, intentant dia a dia mantenir l’ideal i la il·lusió amb la qual es va començar aquell 17 de maig de 1978.

En aquesta data, després d’haver-se difós la seva obertura a través dels diferents mitjans de comunicació de l’època, i haver creat gran expectació, la seva inauguració va ser tot un esdeveniment anecdòtic.

Molta gent va acudir a tal esdeveniment i esperava amuntegada als carrers l’obertura de les diferents portes d’entrada. Al moment previst es van obrir i la gran munió va entrar de forma desordenada i caòtica, no sense empentes i caigudes. El recinte estava abarrotat i es feia difícil tant entrar com sortir d’ell.

inauguracio-mercatnou

Inauguració Mercat d’Eivissa, 17 de maig de 1978. Foto: Buil Mayral

Tot aquest descontrol va provocar que les autoritats no poguessin procedir a la inauguració tal com s’havia organitzat. Encara que de totes maneres va quedar oficialment inaugurat el Mercat d’Eivissa (Mercat Nou), fins al dia d’avui.

En aquests últims anys, s’ha parlat de derruir aquest Mercat per modernitzar les seves infraestructures, i canviar el seu enfocament, dirigint-ho més cap a la restauració. De moment aquest projecte de reforma està a l’espera de la conclusió d’un estudi per a una possible reconversió del Mercat.

Paral·lelament, s’està duent a terme un nou projecte de dinamització per apropar el Mercat Nou a tots els ciutadans i fer-los partícips en el seu difícil però important marxa. En aquest projecte es realitza una estratègia per adaptar el Mercat Nou al món online i a les noves tecnologies. Des de la implementació d’una web, fins a la creació i divulgació de continguts en xarxes socials, ideació i gestió d’esdeveniments. D’aquesta manera, no tan sol mantenir als clients habituals sinó també atreure a nous consumidors i especialment al sector més jove. La idea principal és recordar al client de sempre i informar al nou, que El Mercat Nou segueix oferint una bona relació qualitat-preu en els seus productes frescos, a més d’un tracte directe i personalitzat, que li fa particular i diferent. D’aquesta manera, poder fer front a les grans superfícies d’alimentació que s’han implantant últimament a la illa.

Al següent enllaç, podeu veure la pàgina del Diari en la qual es va publicitar la inauguració del Mercat Nou: http://predib.renr.es/media/documentos/2022-11-27_DOC_2012-11-27_18_14_34_19780517003.pdf